sobota 22. října 2011

Rozhraní SOFiSTiK pro Rhinoceros


Rozhraní SOFiSTiK pro Rhinoceros rozšiřuje funkčnost Rhina o možnost definovat a generovat MKP model pro strukturální analýzu s programem SOFiSTiK. Geometrické objekty v Rhinu jako jsou body, křivky nebo plochy lze obohatit o strukturální informace, jako je průřez nebo materiálové vlastnosti.

Mnoho dalších pomůcek, které jsou obsaženy v toolboxu SOFiSTiKu, nabízí možnost vizualizovat průřezy (například pro renderování), zobrazit strukturální vlastnosti jako anotace nebo vybírat objekty podle určitých vlastností.

Díky instalaci rozhraní pro SOFiSTiK bude Rhino integrováno do výpočetního prostředí SOFiSTiKu (SOFiSTiK Structural Desktop). Díky tomu můžete hladce přecházet mezi modelováním, síťováním a dalšími kroky výpočtů, aniž byste museli převádět ručně data mezi různými programy.

Podobně jako jiná data v Rhinu lze strukturální informace dále editovat a měnit pomocí RhinoScriptu. Díky tomu je možné rozšířit funkčnost rozhraní SOFiSTiKu pro Rhinoceros a přizpůsobit ho specifickým firemním nebo projektovým potřebám.

Žádné komentáře: