čtvrtek 1. prosince 2011

Fotky a videa z Shape To Fabrication 4

Konference Shape To Fabrication 4 skončila velkým úspěchem - zúčastnilo se jí více než 200 uživatelů z celé Evropy a také z USA a Kanady. Na fotografie z této akce se můžete podívat zde.

Akci předcházely 4 dny intenzivních workshopů (zde jsou fotografie na Flickeru a tady najdete pěkná videa z Evolute workshopu). Na vlastní konferenci bylo představeno mnoho projektů, které byly realizovány pomocí Rhina. S prezentací svých projektů vystoupili přednášející z firem Populous, Aedas, Luca Biselli, Simmonds Studio, AKT, Arup, Buro happold, Zaha Hadid Architects, Yolles, Amanda Levete Architects.

Akce se zúčastnili také softwaroví vývojáři: chaos group představil chystaný V-Ray for Rhino 1.5 (vydání se očekává v prvním čtvrtletí 2012) - novou verzi, která bude odpovídat funkčnosti V-Raye 2.0 pro 3DS Max, včetně realtime renderování. Giulio Piacentino představil RhinoPythonRhinoTerrain ohlásil dva chystané moduly pro Rhino 5.0: RhinoCity a RhinoRoad. Evolute předvedl skvělé demo svých pluginů pro Rhino pro optimalizaci geometrie v nové verzi 1.2. Nástroje SMART Form a SMART Move VIZ od Buro Happold pro analýzu a simulaci v reálném čase za účelem bleskových optimalizací návrhů sklidily také velký úspěch. Sigrid & Johannes (Robots in Architecture Association) předvedl modul pro Grasshopper s názvem KUKA|prc (parametric robot control), první svého druhu, který umožňuje řízení robota z architektonického software. Francesc Salla z Asuni předváděl novou verzi VisualARQ. Symvol for Rhino, nový nástroj pro volumetrické (objemové) 3D modelování od firmy Uformia byl pro všechny prostě revoluční. David Rutten představil druhý řešič, který je k dispozici v modulu Galapagos pro Grasshopper. Tento řešič implementuje algoritmus Simulated Annealing (informace o něm najdete zde). A Daniel Piker měl skvělou prezentaci svého enginu Kangaroo live physics s ukázkami projektů od studentů i komerčních uživatelů.

Společnost HP na tomto videu předestřela, jak vidí použití 3D tisku v architektuře.

Připravte se na STF5 v roce 2012!

Žádné komentáře: