pondělí 23. června 2008

Představujeme VisualARQ pro Rhino Beta 1



VisualARQ je aplikace navržená pro architekturu a stavebnictví. V rámci intuitivního rozhraní Rhina nabízí nástroje, které značně usnadňují proces architektonického návrhu a jeho dokumentace.

Architektonické objekty VisualARQu jsou parametrické; to znamená, že můžete kdykoliv definovat, variovat a editovat jejich přednastavené hodnoty. Automatický přepočet je podle těchto změn přegeneruje. Pracovní proces je díky tomu mnohem efektivnější a nabízí nekonečné možnosti.

Nad rámec parametričnosti jsou architektonické objekty navíc “intelligentní”, protože se chovají jako skutečné komponenty, které reprezentují a tím usnadňují proces tvorby a editace: Elementy dveří a oken jsou asociovány se zdmi, ke kterým náleží; když přesunete, upravíte nebo odstraníte jakýkoliv z těchto elementů, zeď (resp. otvor) se automaticky aktualizuje, aby se této změně přizpůsobila. Schody a zábradlí pracují stejným způsobem. VisualARQ také dokáže automaticky řešit průniky pilířů a zdí.

VisualARQ Beta 1 přináší opravy všech chyb, nalezených v předchozích WIP verzích a přidává nové funkce a přestylizované nástrojové palety.

Žádné komentáře: